dimarts, 24 de gener del 2012

LA DISSECCIÓ DE L'ULL

El dia 17/01/2012 vam anar al laboratori  de l'institut IES Sabadell.
Allà vam disseccionar un ull de vedella i vam poder aprendre com és un ull per dintre.
La primera cosa que vam fer va ser mirar els materials teniem : una safata de dissecció , tisores , una gillete/bisturí ,un parell de guants i per últim... UN ULL DE VEDELLA!
1.El primer pas va ser observar l'ull per fora i allà vam poder observar clarament : els músculs externs que caien de l'ull , també es veia la pupil·la , l'iris i els nervis que sobresortien per fora.
2. Amb l'ajuda de la nostra professora Sheyla vam obrir l'ull al voltant de l'iris i d'allà dintre va sortir un líquid negre l'humor aquós i dins d'aquell líquid havia la "bala" que realment es diu cristal·lí i la vam posar a sobre d'unes lletres i es van fer grans ; així que vam suposar que era el múscul que podia fer de "lupa" a les imatges.
3.Desprès vam mirar al dossier i vam veure que ens indicava mirar l'iris per l'interior i així ho vam fer . La pupil·la per dintre es negra i amb ratlles pel's costats que eren els músculs que l'aguantaven.
4. També vam observar el globus ocular per dintre i la capa que tenia es podia treure amb les pinces, aquesta capa era molt fina , gelatinosa i  lluent.
I finalment vam ajudar a la Sheyla a recollir els utensilis que vam utilitzar per fer la dissecció de l'ull .
COMENTARI PERSONAL : A mi personalment em va agradar molt la dissecció de l'ull encara que he de reconèixer que al principi veure tants ulls a una safata em va fer bastant de fàstic però finalment crec que vaig ser la persona del meu grup que va tocar més l'ull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada